본문 바로가기

오늘은 뭐먹지

냉면 Korena Food Naengmyeon 청수 물냉면

 

 

청수물냉면 GIF움찔 사진. 

청수물냉면 동영상.

 청수 물 냉면 몇년전 부터 여름이면 근처 슈퍼나 마트에서 구입해 직접 면은 끊인 다음 찬물로 헹근후 미리 냉장고에 보관된 육수에 말아 먹는다. 육수도 간단하다 육수봉투에 물을 넣고 식초, 참기름을 넣어 먹으면 된다.

Naengmyeon (냉면; 冷麵, in South Korea) or raengmyŏn (랭면, in North Korea) is a Korean noodle dish of long and thin handmade noodles made from the flour and starch of various ingredients, including buckwheat (메밀, memil), potatoes, sweet potatoes, arrowroot starch (darker color and chewier than buckwheat noodles), and kudzu (칡, chik). Buckwheat predominates (despite the name, it is not a wheat but rather is more closely related to sorrel). Other varieties of naengmyeon are made from ingredients such as seaweed and green tea.



 

 

 냉면 요리 간단하다 끊는 물에 1인분 면을 넣고 4분 정도 삶습니다.
찬물에 비벼 행구어 사리를 만듭니다.
미리 만들어 냉장고에 넣어든 육수를 넣고 식초와 참기름을 넣어 먹습니다.


 

 

오이를 듬성등성 썰어넣으면 더욱 시원해 보인다.

 

 

 

식초와 육수 냉면이 서로 잘 섞이게 젓가락으로 젓는다. 

 

 

 

여름에는 직접 사서 냉면을 만들어 먹는다. 음식점에서 먹는 맛 보다 쫄깃한 냉면의 면발과 시원한 육수는 정말 맛있다.