9월 중순인데도 날씨는 무덥고 새벽부터 비가 내린다
몇년전 친구랑 보라매역 맛집 진국 설렁탕을 맛있게 먹었던 대운설렁탕에서 불고기를 먹자고 연락, 12시 약속 5호선 마포역에서 여의도역 9호선 환승 샛강역에서 서울대 까지 경전철 신림선으로 40분정도 소요 보라매역 도착, 3번출구 177m
대운설렁탕은 13,000원, 불고기는 15,000원 공기밥별도, 2인분 불고기 양이 많다. 기본 반찬은 깍두기, 김치 ✌️ 맛있다. 육수가 불고기 맛의비결
신림선 노선도
보라매역은 서울공업고등학교 모교가 있는곳 50년전 추억 감회가 새롭다.
Bulgogi (Korean: 불고기; lit. fire meat; Korean pronunciation: [pul.ɡo.ɡi]; American English /bʊlˈɡoʊɡiː/ buul-GOH-ghee) is a gui (Korean-style grilled or roasted dish) made of thin, marinated slices of meat, most commonly beef, grilled on a barbecue or on a stove-top griddle. It is also often stir-fried in a pan in home cooking. Sirloin and rib eye are frequently used cuts of beef for the dish. Bulgogi is a very popular dish in South Korea, where it can be found anywhere from upscale restaurants to local supermarkets as pan-ready kits.