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3월 초 만물이 소생하는 계절이다, 올봄은 더디다 한강물이 꽁꽁 얼어붙을 정도의 지난 겨울날씨, 경제, 정치적 으로 어수선한 2016년 봄이다

Yukhoe [jukʰwe] is a raw dish in Korean cuisine), which are usually made from raw ground beef seasoned with various spices or sauces. It is basically a Korean steak tartare. Usually the most tender part of beef will be used. The beef is thinly julienned with the fat removed, then mixed with seasoning.

For the seasoning, soy sauce, sugar, salt, sesame oil, spring onion, minced garlic, sesame seeds, black pepper and julienned bae (Korean pear) are used. A raw egg yolk is usually added, either on top of the dish or separately. Pine nuts may be added, as well.

Yukhoe can be also made with other variety meats, such as liver, kidney, heart, cheonyeop, or yang, in which case the dish is called gaphoe (Hangul: 갑회, hanja: 甲膾). The ingredients are thoroughly cleaned and salted, then rinsed and dried to remove unpleasant odors. Gaphoe is usually seasoned with sesame oil, salt and pepper, and is served with a spicy mustard sauce.


을지로4가 역에서 내려 청계천 방향 배오개다리(동대문시장을 이르던 말) 위에서 동대문 방향 청계천 아래로 흐르는 물과 산책하는 사람들 을 한참을 바라보다 다리를 건너 광장시장 마약골목으로 들어가 비좁은 원단 골목을 지난다 주변엔 섬유 의류 원부자재 가게와 한복 전통공예 가게가 골목 양쪽으로 즐비하게 늘어서 있다.


광장시장 맛집 빈대떡과 육회 동영상 


우리 전통 공예품은 색감이나 문형등이 볼수록 질리지 않고 아름답다​


한복 아동복은 볼수록 앙장스럽고 귀엽다 ​


꽃신 고무신 언제 보아도 정겹고 어머님 생각이 떠오른다
100년 전통 광장시장은 한국인에 과거 역사가 새겨져 있고 서민 문화의 자취가 숨쉬고 있다. 항상 광장시장을 들어서면서 옛 추억 속으로 빠질 수 있는 정서적인 곳이다



광장시장 원단 한복 골목을 빠져나오면 광장시장 맛집 빈대떡 육회 대구탕 닭한마리, 순대 떡볶이, 김밥, 수부부꾸미 등이 몰려있는 먹자골목이 나온다 광장시장 중심 골목으로 제일 복잡하고 먹거리가 몰려있다 


Bindaetteok Hangul 빈대떡, 녹두전, 녹두지짐 Hanja None, 绿豆煎, 绿豆지짐 Revised Romanization bindaetteok, nokdujeon, nokdu jijim McCune–Reischauer pindaettŏk, noktujŏn



광장시장  빈대떡은 녹두를 현장에서 직접갈아 만들어 따뜻하고 고소한 맛 가격도 4,000원 부터 저렴하다
육회도 싱싱하고 입안에서 부드럽고 녹는 느낌이다.


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서울 종로구 예지동 6-1 | 광장시장
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