한국전통 시장 먹거리 가래떡구이, 국화빵, 군만두, 옥수수구이, 왕도너츠, Korean traditional market food.
Korean traditional market food. Garae-tteok (가래떡), Gukhwa-ppang (국화빵; "chrysanthemum bread")
옛날 어린시절 떡꼬치로 해먹기도 하며 꿀이나 엿, 또는 간장이나 참기름에 찍어 먹기도 하고 살짝 구워서 먹기도 한다.
Garae-tteok (가래떡) is a long, cylindrical tteok (rice cake) made with non-glutinous rice. Grilled garae-tteok is sometimes sold as street food.[3] Thinly (and usually diagonally) sliced garae-tteok is used for making tteokguk (rice cake soup), a traditional dish eaten during the celebration of the Korean New Year.
추운겨울 드럼통에 벙거지 모자를 쓰고 굽던 국화빵은 반죽과 팥소를 이용하여 국화 모양의 틀로 구운 빵이다. 원래 팥을 주로 넣었지만, 요새는 꿀이나 땅콩, 호두를 첨가시키는 것도 있다.
Gukhwa-ppang (국화빵; "chrysanthemum bread") is a flower-shaped pastry stuffed with sweetened red bean paste. It is a warm street food sold throughout Korea. It is grilled in an appliance similar to a waffle iron, but with flower-shaped molds.
겨울이면 어머니가 손만두를 직접 빚어 만두국을 해먹고 남은 만두는 후라이판에 튀기어 먹던 추억의 손만두.
Mandu (만두; 饅頭) are dumplings in Korean cuisine. Mandu can be steamed, boiled, pan-fried, or deep-fried. The styles also vary across regions in Korean Peninsula
요즘은 옥수수에 버터를 발라 구어 고소한맛을 더한다.
시장에 가면 설탕가루를 뿌려 보기좋게 익은 도너츠 냄새에 군침을 흘리던 시절! 추운겨울 따뜻했던 음식 왕도너츠.
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